Hvad er samtaleterapi?

Samtaleterapi (kaldes også psykoterapi) er en anerkendt psykologisk metode, der består af regelmæssige samtaler hos en uddannet psykoterapeut. Samtaleterapi hjælper med at få det bedre, når du oplever vanskelige perioder i dit liv. Samtaleterapi skaber forandring og udvikling, så du kan leve et meningsfuldt og tilfredsstillende liv.

Det gør en forskel at tale om det der er svært. Alle mennesker har problemer, der stresser, alle gennemgår livskriser, eller bliver i tvivl om, hvilke valg de skal tage.

Når vores eksistens bliver truet af livsvilkår som sygdom, død, skilsmisse, tab af job, børn der flytter hjemmefra og mange flere, risikerer vi at blive udfordret på en måde, hvor vores vante strategier ikke længere virker.

Livet kan udfordre eller synes meningsløst, og der kan være brug for at hente støtte et andet sted. En psykoterapeut kan hjælpe dig med at komme videre og med at finde en ny vej i livet.

Nogle mennesker vælger at gå i terapi for at lære sig selv bedre at kende, udvikle sig personligt eller professionelt.

Det kan være svært at være i terapi, men jeg har det bedre når jeg går, føler mig lettet, styrket på en måde. Silvia hjalp mig med at blive klogere på mig selv og min angst, altså hvor den kommer fra og hvad jeg skal gøre.

/Randi

Hvordan fungerer samtaleterapi?

Der findes mange grene indenfor samtaleterapi (kaldes også psykoterapi). Forskning viser, at uanset hvilken form for samtaleterapi en psykoterapeut bruger, så er relationen mellem dig og en psykoterapeut det bærende element, der er afgørende for, om samtaleterapi virker. I mit terapirum ønsker jeg at skabe trygge rammer, hvor der kan ske en udvikling.

Jeg arbejder ud fra terapeutiske retninger der kaldes psykodynamisk orienteret psykoterapi, eksistentiel psykoterapi, mindfulness- og compassion fokuseret terapi. Det er vigtigt for mig, at du forstår mekanismer bag dine problemer (psykoedukation) og at du får nogle redskaber til at kunne tackle problemerne.

Sammen skaber vi et rum, hvor ingen tanker eller følelser er forbudte. Tiden er din, til at tale om det, der er vigtigt for dig.

Vi tager udgangspunkt i dit liv her og nu. Fortiden får plads i det omfang den har betydning for din forståelse. Dette igennem indsigt i hvordan din historie og dine gamle mønstre påvirker det liv du lever nu.

Målet med samtaleterapi er, at du kan opnå mere accept af dig selv som du er. Fokus er på at italesætte og arbejde med de tanker, følelser, handlinger og hændelser, der gør, at man for eksempel bliver stresset, er trist eller føler angst. Du kan derefter lære nye måder at forholde sig til problemer på, handle på og kommunikere.

Jeg hjælper dig med at tackle livets vanskelige perioder, problemer med relationer, afklare eksistentielle spørgsmål, eller med personlig udvikling.

Læs mere om Online Samtaleterapi

Du er velkommen til at kontakte mig i forbindelse med spørgsmål ved at ringe, skrive eller bruge formularen på kontakt siden. Du kan også booke en tid online.

Kontakt
Book tid online

Hvad kan samtaleterapi hjælpe med?

Mennesker opsøger en psykoterapeut fordi der er noget i deres liv, som nedsætter deres livskvalitet. Samtaleemner kan være problemer eller oplevelser såsom:

 • Stress/belastningsreaktion
 • Angst
 • Nedtrykthed/Depression
 • Tab og sorg
 • Traumatisk oplevelse
 • Krise
 • Lav selvværd
 • Mobning
 • Skilsmisse
 • Sygdom
 • Relationer- private, eller arbejdsmæssige mm.

At lære mere om sig selv, udvikle sig personligt, eller professionelt kan også opnås igennem samtaleterapi. Dette hvis du for eksempel har et ønske om at skifte job, starte en ny karriere, eller gerne vil blive en bedre forælder, partner, kollega, ven mm.

Virker samtaleterapi?

Danskerne går oftest i terapi af følgende grunde:

 • Depression eller nedtrykthed (40 pct.)
 • Stress (26 pct.)
 • Sorg eller traumatisk oplevelse (25 pct.)
 • Angst (18 pct.)
 • Personlig udvikling (11 pct.)

(Kilde: Befolkningsundersøgelse af Dansk Psykoterapeutforenings via analyseinstituttet YouGov)

Samtaleterapi hjælper med at få det bedre og øge ens livskvalitet. I videnskabelige undersøgelser viser det sig, at 80 % af dem, som har gået til samtaler hos en psykoterapeut, har med tiden fået det bedre. (Kilde: Psykiatrifonden).

Læs mere om Samtaleterapi

Læs mere om Samtaleterapi på disse sider: